Geslaagd… en nu?

Na het succesvol afronden van zowel het theorie- als praktijkexamen is de cursist officieel geslaagd. Echter, de nieuwe verkeersregelaar mag pas aan het werk nadat hij of zij in het bezit is van een aanstellingspas verkeersregelaar aangesteld door verkeerscentrum Nederland.

Het diploma

De geslaagde cursisten ontvangen van NHB Services een diploma. Dit diploma wordt opgestuurd naar stichting verkeersregelaars Nederland en word daar voorzien van een echtheidskenmerk. Dit kenmerk is een hologramsticker met politielogo en een nummer welke op het diploma wordt aangebracht. Hierna worden de diploma’s teruggestuurd naar het kantoor van NHB Services of naar de cursist zelf.

Aanstellingspas

Alleen een werkgever die kan aantonen dat hun verkeersregelaars werkzaamheden uitvoeren of willen gaan uitvoeren, kunnen een aanstellingspas aanvragen. De werkgever kan via www.aanstellingspas.nl een aanstellingspas verkeersregelaar aanvragen. Hiervoor heeft de werkgever het volgende nodig van de cursist:

• Verklaring omtrent gedrag (VOG-verklaring) niet ouder dan 2 maanden

• Diploma voorzien van hologramsticker

• Pasfoto

• Werkgeversverklaring

Zodra de verkeersregelaar in het bezit is van een geldige aanstellingspas en de juiste wettelijk voorgeschreven verkeersregelaars kleding, mag de verkeersregelaar zelfstandig het verkeer gaan regelen.

De aanstellingspas is 5 jaar geldig. Het is de verantwoording van de pashouder zelf en de werkgever dat de pas tijdig wordt verlengd.

Contact opnemenTijdstip